Vlad Neaga, cel mai rapid om din prima zi de antrenamente

Adaptarea lui Vlad Neaga în noua echipă și cu noua motocicletă pare să fie mai ușoară decât s-a anticipat. Pilotul timișorean a fost cel mai rapid om al sesiunii oficiale de antrenamente OMV MaxxMotion MotoRC, clasa S1000, sesiune care a început vineri dimineață la MotorPark România. Neaga a obținut un best time de 1:40.658 în a treia sesiune a zilei, timp de care competitorii nu s-au putut apropia.

Antrenamentele de iarnă din Spania i-au servit de minune lui Bogdan Vrăjitoru. Componentul DAF Corse a fost al doilea cel mai rapid om al zilei în antrenamentele oficiale cu un timp de 1:42.360, +1.702 față de reperul stabilit de pilotul Racing Academy. Campionul în exercițiu al clasei, bulgarul Milen Georgiev, a stabilit al treilea timp al zilei. În culorile noii sale echipe, Romlab Racing Team, Milen a oprit cronometrul la 1:42.750.

Antrenamentele oficiale din acest start de sezon 2022 au și rolul de a simula un weekend de concurs după noile reguli din OMV MaxxMotion MotoRC. Astfel, timpii din antrenamente vor da ordinea pe grilă în cursa Q de sâmbătă, la toate cele trei clase S, cursă Q ce în se va întinde pe durata a 5 tururi de circuit în testele din acest weekend. La rândul ei, cursa Q va stabili ordinea pe grilă în cursele clasice, de duminică, cu precizarea că primii zece clasați în cursa Q vor pleca în cursa de duminică în ordine inversă. Locul 1 din cursa Q va pleca de pe poziția a zecea din grilă duminică, locul 2 de pe 9 și așa mai departe. De asemenea, în cursa Q vor primi puncte primii zece clasați. 12 puncte pentru primul loc, 10 puncte locul secund, apoi 8,7,6,5,4,3,2 și un punct.

Extrem de disputată a fost și ziua clasei intermediare. Campionul în exercițiu, Florin Bîrlădeanu, a fost cel mai rapid om al zilei cu un timp reper de 1:45.558. Pilotul IQ Motorsport a venit în fața bulgarului Plamen Petrov (1.46.673) și în fața lui Bogdan Neagoe (1.46.923).

Campionul din 2021 a fost cel mai rapid om al zilei și la clasa BMW S 300. Răzvan Teodorescu, acum la Racing Academy, a oprit cronometrul la 2:01.205, un timp cu mult mai bun decât cel obținut de contracandidați. Matei Florea, de la MTS Motorsport, a obținut un best de 2:08.350, în timp ce Șerban Penu a venit la 2:11.988 după prima zi de antrenamente.

Weekendul sesiunii oficiale de antrenamente pentru sezonul 2022 OMV MaxxMotion MotoRC continuă. Intrarea spectatorilor la MotorPark România este liberă.