Ungheanu: ”Totul s-a petrecut extrem de rapid”

Bogdan Ungheanu, unul dintre piloții implicați în accidentul din startul cursei S 1000, în prima etapă OMV MaxxMotion MotoRC din 2022, se apropie cu pași repezi de revenirea în circuit. Sportivul Next Level Racing Team a vorbit cu echipa MotoRC despre accidentul de la începutul lunii mai, dar și despre perioada de recuperare necesară pentru a concura din nou la ”clasa regină”.

Bogdan, au trecut mai bine de două săptămâni de la prima etapă, de la momentul accidentului. Cum te simți din punct de vedere fizic?
Păi, fizic sunt bine. Mai am niște dureri, îți dai seama, impactul nu a fost chiar ușor. Am încercat în weekend să merg puțin cu motocicleta, cu un supermotor. Am reușit să merg, dar încă apar durerile. Fac kinetoterapie și sper ca zilele acestea să pot lua o decizie legată de revenire.

Dincolo de partea fizică, moral ești zdruncinat?
Nu, nu sunt deloc zdruncinat. Sunt lucruri care se întâmplă, suntem la curse, eu am făcut o greșeală și trebuie să îmi asum asta. E limpede că astfel de lucruri se pot întâmpla, de fapt s-au mai și întâmplat în trecut.

Cred că cel mai corect ar fi să te întreb pe tine ce s-a întâmplat la acel start, să nu mai existe speculații.
Practic am furat startul, l-am ratat. L-am furat destul de târziu, adică din momentul în care am oprit motocicleta și până când s-au stins semafoarele a fost foarte scurtă. Concluzia este că eu ar fi trebuit să plec, chiar și cu acel start furat. Din punctul meu de vedere ridicatul mâinii sau altfel de chestii ar fi fost tardive, totul s-a întâmplat extrem de repede, nu am avut timp de reacție.

Instinctul a fost să te uiți în spate să încerci cumva evitarea.
Să încerc să evit, da, cu toate că la cât de repede se întâmplă lucrurile la un start e aproape imposibil să o faci. Le mulțumesc colegilor care au reușit să mă evite, mai puțin Edi, cel de care îmi pare rău. Oricum, discutând acum cred că putem spune că am avut parte de consecințe dintre cele mai ușoare. Îmi pare rău, ți-am spus, de Edi și sper să se refacă în cel mai scurt timp. Îmi pare rău și pentru Cristi Guță, am înțeles că a avut și el un incident. Repet, ridicarea mâinii se face, dar în anumite condiții.

Spuneai că în zilele următoare iei o decizie cu privire la întoarcere. Motocicleta a fost reparată?
Încă nu este gata, se lucrează la ea, dar cred eu că până la etapa a doua o să fie gata de cursă. Încerc și joi să fac un test, dacă e gata, și probabil atunci mă voi lămuri.

Imagini cu incidentul care a dus la anularea cursei de duminică din prima etapă OMV MaxxMotion MotoRC găsești pe contul nostru de Instagram. Pe site poți citi și interviul cu Edi Alexandrescu, celălalt pilot implicat în accidentul de la start.

Etapa a doua a competiției este programată pe MotorPark România, în sens antiorar, în weekendul 20-22 mai. Intrarea spectatorilor este liberă în toate cele trei zile de concurs.