Teodorescu: ”Nu e o tragedie, recuperăm etapa următoare”

Zi nefastă pentru Răzvan Teodorescu, campionul în exercițiu al clasei BMW S 300. Pilotul Racing Academy a luat startul în cursă de pe poziția a zecea a grilei, însă recuperarea pozițiilor s-a terminat chiar în primul viraj. În urma unui acroșaj cu Ștefan Goriuc, Răzvan a căzut și a fost nevoit să abandoneze cursa. Eric Stanciu, Matei Florea și Alex Lupu au profitat și au obținut, în această ordine, locuri pe podium în cursa de duminică din prima etapă OMV MaxxMotion MotoRC.

Răzvan Teodorescu a explicat pentru MotoRC situația care a dus la incidentul cu Ștefan Goriuc. ”Am plecat binișor din grilă, eram al trilea în primul viraj. Am văzut că Ștefan ia interiorul, am vrut să iau exteriorul, însă am observat că frânează, că rămâne pe trasă. Am frânat și eu, am încercat să mă dau la o parte, să nu îi încurc pe ceilalți. Și atunci a intrat în mine, cred că s-a speriat”, a declarat Teodorescu.

Pilotul Racing Academy se declară optimist că va putea recupera diferențad de puncte care îl separă acum de piloții din fruntea clasamentului general. ”Nu e o tragedie așa mare, avem timp să recuperăm, vine și etapa de la Serres în curând, circuit care îmi place. Fizic sunt în regulă, mă doare doar umărul un pic. A explodat airbag-ul, aveam ceva viteză și am căzut cu spatele pe motocicleta lui Ștefan, combinezonul meu nici nu are zgârieturi. Motocicleta însă e destul de avariată. Bordul este spart, carenele sunt rupte, semighidoanele sunt rupte. Facem astăzi o evaluare și vedem exact”.

Răzvan Teodorescu a discutat și despre subiectul fierbinte al weekendului, ”răsturnarea” grilei în cursa de duminică. Deși ocupanții podiumului la clasa BMW S 300 s-au declarat extrem de mulțumiți de noile reguli, Răzvan are o altă părere: ”Eu sunt contra. Piloții care merg 2:00-2:05 minute pe tur sunt mult mai rapizi decât restul plutonului. În cursa de duminică plecăm din spatele unor piloți care merg 2:15-2:20 pe tur, tragem tare din prima și ei poate nu au experiență, nu știu când să te lase pe trasă, pot apărea incidente. Dacă mergem toți două minute pe tur și nu erau diferențe mari eu eram pro, dar așa nu, sunt contra”.