Neaga și Cațan: coechipieri și rivali

Prima mutare care a produs valuri înainte de startul sezonului 2022 OMV MaxxMotion MotoRC a fost cea a lui Vlad Neaga la Racing Academy. Campionul în 2020 și vicecampion în 2021, pilotul timișorean a fost cooptat de RA după despărțirea acestora din urmă de Cătălin Cazacu. Astfel, Vlad Neaga va pilota în cadrul unei echipe care îl are în componență și pe George Cațan, nimeni altul decât unul dintre piloții cu care Neaga s-a luptat în 2021 pentru primele locuri sezonul trecut.

Deși are, la prima vedere, un ”dream team” cu care se poate lupta atât pentru titlul la piloți, cât și pentru cel la echipe, Racing Academy va trebui să gestioneze o rețetă sensibilă, cu doi piloți care se vor implica în lupta pentru victorie etapă de etapă, doi piloți între care rivalitățile vor rămâne, incontestabil, la un nivel ridicat. O altă încercare pentru Vlad Neaga va fi dată de schimbarea motocicletei de concurs. Pilotul timișorean va trece de la modelul Suzuki GSX-R 1000 la BMW S 1000 RR, astfel încât perioada pre-sezon, cea de teste, devine cu atât mai importantă.

”Cred că eu și Racing Academy ne-am ales reciproc și bineînțeles că îmi doresc să evoluăm împreună și să batem noi recorduri”

O altă noutate venită de la Racing Academy o reprezintă implicarea în cadrul clasei mezine, S 300. Răzvan Teodorescu, campionul din 2021 în culorile IQ Motorsport, a schimbat boxa și va pilota pentru RA în cadrul noului sezon. ”Mă voi lupta cu orice pretendent la clasa S 300 și vreau să îmi păstrez titlul în 2022”, a spus Răzvan la momentul anunțului oficial al transferului.