Neaga, Petrov și Stanciu, câștigătorii curselor Q

O sâmbătă mai spectaculoasă nu ne puteam dori! Cursele Q au ținut spectatorii de pe MotorPark România cu sufletul la gură în etapa a doua OMV MaxxMotion MotoRC.

La clasa mezină, lupta pentru victorie s-a dat între Eric Stanciu, Răzvan Teodorescu și Matei Florea. O serie de depășiri succesive, motociclism în stare pură și forțări ale limitelor de frânare, toate acestea au fost ingredientele unui spectacol memorabil. Stanciu, pleca de pe poziția a patra din grilă, a reușit să câștige cursa.

La S 600, răzbunarea lui Plamen Petrov a venit în același mod în care Florin Bîrlădeanu reușea să câștige în prima etapă. Bulgarul a profitat de o ezitare a pilotului IQ Motorsport și, în ultimul viraj al ultimului tur de circuit, a fortaț și obținut prima poziție. Podiumul a fost completat de Robertino Dumitru, pilot Next Level Racing Team care demonstrează încă o dată că are materialul necesar pentru a putea, în viitorul apropiat, să pună probleme celor din fața lui.

Clasa regină a propus spectatorilor o luptă între piloții Racing Academy și Bogdan Vrăjitoru. George Cațan a avut o primă parte a cursei bună, a condus întrecerea pe sensul lui preferat de circuit, însă Vlad Neaga a forțat spre final și și-a depășit colegul, obținând victoria. Podiumul a fost completat de Vrăjitoru, pilotul DAF Corse reușind să confirme faptul că are un sezon 2022 mult mai bun decât precedentul.

În urma rezultatelor din cursa Q, startul în cursa de duminică la clasa S 1000 se va lua în ordinea:

 1. Bogdan Ungheanu
 2. Manfred Spendier
 3. Bogdan Buleandră
 4. Cătălin Marin
 5. Milen Georgiev
 6. Cătălin Cazacu
 7. Ionuț Mistode
 8. Bogdan Vrăjitoru
 9. George Cațan
 10. Vlad Neaga
 11. Adrian Rus
 12. Daniel Tsaninski
 13. Andrei Petcu
 14. Sasha Tolocenco
 15. Bebe Becheru
 16. Radu Ene