Neaga Land într-o sâmbătă fierbinte

Vlad Neaga a confirmat vocile care i-au oferit statutul de favorit pe circuitul MotorPark România, în etapa a patra OMV MaxxMotion MotoRC. Pilotul Racing Academy, plecat din pole position în cursa Q, a terminat primul după o luptă cu bulgarul Milen Georgiev. În ciuda căldurii năucitoare din sudul României, Neaga și-a păstrat calmul și a speculat slăbiciunile, nu multe la număr, arătate de bulgarul de la Romlab Racing Team, consolidându-și astfel prima poziție din clasamentul general al piloților. Podiumul clasei S 1000 a fost completat de George Cațan, cel care a câștigat lupta cu Cătălin Cazacu și Manfred Spendier.

În urma rezultatelor din cursa Q, primii zece piloți pe grila cursei S 1000 de duminică vor fi, în ordine:

  • Rotem Mantsur
  • Adrian Rus
  • Bogdan Buleandră
  • Cătălin Marin
  • Radu Ene
  • Manfred Spendier
  • Cătălin Cazacu
  • George Cațan
  • Milen Georgiev
  • Vlad Neaga

A fost o zi cu ghinion pentru Ionuț Mistode. Al doilea cel mai rapid pilot în sesiunile de antrenamente libere, Mistode a fost nevoit să renunțe la cursă chiar de pe grila de start după apariția unor probleme de ordin tehnic. Ghinionist a fost și Bogdan Ungheanu, cel care după un start excelent în cursă a căzut în primul ac de păr și nu a mai putut continua. Pilotul Next Level Racing Team nu a suferit accidentări și speră să poată lua startul în cursa de duminică.

Bîrlădeanu, pe val

Florin Bîrlădeanu continuă forma excelentă demonstrată în acest sezon și obține o nouă victorie importantă în duelul cu singurul său adversar din 2022 în lupta pentru titlul clasei S 600. Pilotul IQ Motorsport și Plamen Petrov au oferit spectatorilor de la MotorPark România o nouă cursă spectaculoasă, cu depășiri succesive, iar Bîrlădeanu a avut plusul necesar pentru a forța cu succes obținerea victoriei. Chiar dacă și-a pierdul locul trei de pe grilă imediat după start, Robertino Dumitru a arătat de ce este considerat unul dintre favoriții la podium etapă de etapă. Pilotul Next Level Racing Team a reușit să revină, l-a depășit pe Georgian Radu și a obținut locul trei, prilej cu care a marcat și coborârea sub pragul de un minut și 45 de secunde pe tur.

Racheta Eric

Fără să impresioneze în antrenamentele libere, plecat abia de pe poziția a patra în grilă, Eric Stanciu a avut un start excelent în cursa clasei BMW S 300, s-a instalat rapid la conducere, una pe care nu a mai pierdut-o până la finalul întrecerii. O nouă victorie pentru pilotul Race X, victorie cu care mai adaugă puncte importante în duelul pentru titlu cu Răzvan Teodorescu. Precis și foarte rapid, Alex Lupu a obținut poziția secundă în cursă, în timp ce Ștefan Goriuc, performerul numărul unu din antrenamentele libere, a obținut primul podium din carieră la clasa BMW S 300.