Milen, din nou în prim-plan

Temperaturile ridicate și uzura anvelopelor, cele două subiecte ale zilei de sâmbătă în paddock-ul OMV MaxxMotion MotoRC. Cursele Q la cele trei clase S au confirmat, dar au și infirmat din temeri, constanta fiind spectacolul.

Milen Georgiev a câștigat cursa Q a clasei S 1000. Pilotul bulgar a plecat excelent din grilă, a intrat primul în virajul din capătul liniei drepte și de acolo a dus o cursă solitară, cu timpi de 1:21 și 1:20, un ritm inaccesibil urmăritorilor. Primul dintre aceștia a fost Vlad Neaga, cel care în ciuda unor dureri pe care le-a acuzat la braț a arestat poziția secundă și a gestionat totul astfel încât să nu ofere o șansă reală celor din spate. Bătălia pe cele mai multe fronturi a fost dată între Cătălin Cazacu și Ionuț Mistode. Ambii extrem de rapizi încă de vineri, ambii cu o experiență considerabilă la Serres, Cazacu și Mistode au trecut linia de sosire la șase zecimi de secundă unul de celălalt, însă cu un avantaj pentru pilotul MTS Motorsport.

În urma unei ședințe la care au participat team managerii din MotoRC a fost luată decizia de scurtare a curselor de duminică. Astfel, la clasa S 1000 se va alerga pe durata a 16 tururi de circuit, cu începere de la ora 14:40. În urma rezultatelor din cursa Q, grila de duminică va arăta în felul următor:

Linia 1: Ungheanu, Buleandră, Cațan
Linia 2: Marin, Ene, Hristov
Linia 3: Mistode, Cazacu, Neaga
Linia 4: Georgiev, Rus, Tsaninski
Linia 5: Zelca, Guță, Stanislavov
Linia 6: Petcu, Tolocenco

Intrare gratuită la show-ul marca Petrov&Bîrlădeanu

Așa cum ne-am obișnuit deja, lupta pentru victorie la clasa S 600 se dă între bulgarul Plamen Petrov și românul Florin Bîrlădeanu. De această dată, focșăneanul părea să aibă cheia cursei. Cu un start nereușit, nevoit să treacă de Pavel Draganov pentru a reveni aproape de Petrov, Bîrlădeanu s-a apucat rapid de ”treabă”. Primul bulgar a picat victimă rapid, apoi, surprinzător, a reușit să îl depășească ușor și pe Plamen. Campionul clasei în 2021 a mers excelent până în ultimul tur, atunci când a greșit strategia defensivă, potrivit propriilor declarații, iar Petrov a profitat și a reușit depășirea decisivă cu doar câteva viraje înaintea finalului.

Cursa de duminică la clasa S 600 va începe la ora 13:50 și se va întinde pe durata a 14 tururi. În urma rezultatelor de sâmbătă, grila de duminică va arăta în felul următor:

Linia 1: Silvio Muzzalupo, Silviu Kovacs, Adrian Negru
Linia 2: Marius Iliescu, Adrian Petrovici, Bogdan Neagoe
Linia 3: Georgian Radu, Pavel Draganov, Florin Bîrlădeanu
Linia 4: Plamen Petrov, Alexandru Meremzoi, Andrei Bîrsan
Linia 5: Florin Socaci, Titi Moldoveanu

Răzvan Teodorescu, stăpân la ”cursa de casă”

Așa cum avertiza încă de la etapa a doua, Răzvan Teodorescu s-a comportat ca acasă la Serres. Pilotul Racing Academy a reușit să câștige o cursă în care a avut un start nereușit, cu o retrogradare până pe poziția a treia după primul viraj. Teodorescu a recuperat rapid, l-a depășit pe Eric Stanciu și, mai apoi, pe Alex Lupu, pentru o primă victorie pe tărâm elen. Extrem de fericit la final a fost și Lupu. Pilotul Romlab Racing Team nu a avut probleme în a-și apăra poziția secundă, iar obiectivul pentru duminică este, potrivit declarațiilor de la final, prima poziție.

Podiumul clasei BMW S 300 a fost completat de Eric Stanciu, liderul clasamentului general, cel care a tranșat în favoarea lui lupta cu Matei Florea. Cursa de duminică a clasei S 300 va începe la ora 13:10 și se va întinde pe durata a 12 tururi. În urma rezultatelor din cursa Q, grila de duminică va arăta astfel:

Linia 1: Ștefan Stan, Rima Sakua, Șerban Penu
Linia 2: Matei Florea, Eric Stanciu, Alex Lupu
Linia 3: Răzvan Teodorescu