Incidente la S 1000, spectacol și surprize la S 300 și S 600

Prima cursă S a zilei a fost cea a clasei mezine. Cu o grilă inversată, cu favoritul Răzvan Teodorescu plecând cu un întreg pluton în față, dar și cu piloți cu foame de victorie precum Matei Florea, Eric Stanciu sau Alex Lupu. Startul a fost unul complicat pentru campionul în exercițiu al clasei, Teodorescu fiind nevoit să abandoneze după un acroșaj cu un pilot pe care încerca să îl depășească. ”Răzvan a intrat la depășire, celălalt pilot s-a speriat și s-au atins. Nu a putut fi evitat contactul” a explicat după cursă Alex Lupu, martor la incidentul care l-a scos din luptă pe pilotul Racing Academy.

De incident a profitat Eric Stanciu. Cu o plecare perfectă din grilă și cu o intrare bună în primul viraj, pilotul Race X a reușit să se detașeze de pluton. Constant, precis și rapid, Eric a condus până la final și a trecut primul linia de sosire. Matei Florea, MTS Motorsport, a continuat să demonstreze că a progresat fantastic față de ultimul sezon și a terminat pe poziția secundă cursa, în ciuda faptului că a avut probleme mecanice la motocicletă. Alex Lupu a forțat în spatele lui Florea, însă pilotul Romlab Racing nu a reușit să se apropie suficient pentru a încerca un duel și o depășire, astfel că a terminat pe poziția a treia a podiumului.

Petrov și Bîrlădeanu, roluri inversate

Spectacolul de sâmbătă, din cursa Q a clasei S 600, a fost repetat în cursa de duminică, însă rolurile au fost inversate. Cu un ritm extraordinar încă din start, Plamen Petrov și Florin Bîrlădeanu nu au avut probleme să depășească întregul pluton încă din primele viraje, în ciuda faptului că au plecat de pe pozițiile 9, respectiv 10 din grilă. Cei doi au rămas, în această ordine, la distanță mică unul de celălalt până la jumătatea cursei, moment din care bulgarul a scăpat învingător în fața unui Bîrlădeanu care a redus ritmul și a preferat să își conserve poziția. Podiumul a fost completat, în premieră la S 600 în OMV MaxxMotion MotoRC, de Robertino Dumitru. Robertino a avut un start reușit, a fost depășit de Petrov și Bîrlădeanu în primul viraj, însă a dus la bun sfârșit o cursă excelentă în care nu i-a permis lui Pavel Draganov, un alt pilot valoros, să se apropie.

Incidente și cursă anulată la S 1000

Cea mai așteptată cursă a weekendului, cursa clasică de duminică la clasa S 1000, s-a terminat prematur. Startul a fost marcat de un accident grav chiar în grilă. Plasat pe poziția secundă, Bogdan Ungheanu a ratat plecarea și a fost lovit în plin de Eduard Alexandrescu. Cursa a fost oprită cu steaguri roșii, iar ambulanțele de la MotorPark România au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi piloți. Alexandrescu și-a revenit imediat și a privit reluarea cursei de la boxe, iar Ungheanu, conștient și în stare bună, a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Cursa a fost reluată cu un nou start, însă spectacolul de pe circuit nu a durat prea mult în ciuda unei bătălii la vârf ce se prefigura între Vlad Neaga, George Cațan, Cătălin Cazacu și Milen Georgiev. Cristian Guță a căzut într-un viraj strâns, de stânga, a rămas la marginea circuitului, astfel că un nou steag roșu a fost arătat. Din pricina faptului că a fost nevoie de intervenția ambulanței pentru a-l transporta pe Guță la spital, cursa a fost anulată. Potrivit informațiilor oferite de medici, pilotul Talladega a suferit o lovitură puternică și este suspect de fractură la degetul unei mâini.