”Credeam că l-am lovit pe Cazacu”

Debutul cursei S 1000 din prima etapă OMV MaxxMotion MotoRC a fost marcat de incidentul deosebit de violent petrecut la start între Bogdan Ungheanu și Eduard Alexandrescu. Pilotul Next Level Racing a rămas pe grilă, în poziția a doua, a fost evitat la limită de ceilalți piloți care au plecat lansat, însă Eduard Alexandrescu nu l-a observat în timp util și l-a izbit în plin. A fost nevoie de intervenția imediată a ambulanțelor prezente la circuit, iar staff-ul medical i-a preluat pe cei doi pentru îngrijiri medicale imediate, Bogdan Ungheanu fiind transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Ultimele vești despre starea de sănătate a celor doi piloți implicați sunt foarte bune. Bogdan Ungheanu a transmis faptul că se simte bine, că testele au arătat faptul că nu are fracturi, ci doar contuzii puternice la nivelul umărului, omoplatului și la nivelul feței. Edi Alexandrescu a acceptat un dialog cu echipa MotoRC luni dimineață, la scurt timp după terminarea investigațiilor medicale.

Edi, cum te simți?
Am ajuns acasă pe la ora șase dimineață, am reușit să dorm o oră. Am piciorul drept în ghips pentru o fractură de maleolă, niște contuzii în zona lombară, dar zero fracturi. Ah, și niște alte contuzii la nivelul călcâiului stâng, la mâna dreaptă…

Îți aduci aminte momentele de la start, ai derulat filmul accidentului?
Îmi aduc aminte, da. Îmi aduc aminte că eram jos și întrebam dacă l-am lovit pe Cătălin Cazacu. Asta a fost ultima imagine pe care mi-o amintesc, apoi a urmat impactul. Poate nu a părut, poate că pe filmare se vede că era o distanță mare între mine și Bogdan Ungheanu, însă în mod real cred că a fost mai puțin de o secundă. Chiar, ce vești aveți despre el?

Ne-a transmis că se simte bine, că nu are fracturi, doar contuzii puternice.
E bine. Putea să fie mult mai rău pentru amândoi. Îmi mai aduc aminte că Sasha Tolocenco a încercat să facă dreapta prin fața mea, apoi a făcut brusc stânga. Cred că probabil am fost și atent la Sasha, poate că de aceea am intrat direct…

Da, totul s-a petrecut foarte rapid.
Cum spuneam, inițial am crezut că l-am lovit pe Cazacu, mi-a rămas în minte codița portocalie. Apoi zborul.

Importanța airbag-ului a fost, din nou, subliniată.
Sincer să fiu nici nu mi-am dat seama că a explodat, mi-ați spus voi după. E bine că a explodat.

Înainte să pleci de la circuit erai optimist, spuneai că dacă motocicleta poate fi reparată tu vrei să te întorci cât de repede posibil la curse.
Da, eram optimist. Însă medicii mi-au transmis că recuperarea va dura circa patru săptămâni. Iar motocicleta e șifonată bine… Nu știu, vedem, ne concentrăm pe recuperare.

Cristian Guță va fi operat la mână

Al doilea steag roșu a venit după căzătura lui Cristian Guță. Pilotul a avut nevoie de intervenția ambulanței după o accidentare la mâna stângă, iar investigațiile medicale au relevat faptul că va fi nevoie de o intervenție chirurgicală.