Cazacu s-a întors! Și este lider la general

Etapa a doua OMV MaxxMotion MotoRC din sezonul 2022 a confirmat așteptările ridicate de debutul sezonului la toate cele trei clase S. Orgoliile sunt mari, performanța sportivă tradusă în timpii de pe circuit este la un nivel superior sezonului trecut, iar spectacolul este pe măsură.

Startul, fie el și cu grilă inversată, nu a pus prea multe probleme celor mai rapizi piloți ai weekendului. Plecați de pe pozițiile 10, respectiv 7, Vlad Neaga și Ionuț Mistode s-au instalat rapid la conducere și păreau să aibă propriul duel pentru victorie. Misiunea le-a fost ușurată și de un eveniment neplăcut, acroșajul dintre Cațan și Georgiev, iar ochii tuturor au rămas ațintiți spre duelul dintre primii doi. Totuși, piloții MTS Motorsport au avut alte planuri. Cu un ritm de cursă fantastic și cu timpi excelenți pe fiecare tur, Cătălin Marin și Cătălin Cazacu au reușit, în a doua parte a cursei, să lipească perechea Neaga – Mistode. Experimentatul pilot IQ Motorsport a fost prima ”victimă”, iar finalul a căpătat accente de film de Hollywood.

Foarte rapid și precis, Cazacu a dat atacuri succesive la Neaga, a reușit să depășească, și-a pierdut mai apoi poziția și totul părea că se va tranșa în ultimul moment. Lucru care, de altfel, s-a și întâmplat. Cazacu a gestionat excelent ultimele viraje din ultimul tur și, chiar înainte de ieșirea către linia dreaptă, a închis ”portița” în fața unui Neaga care nu a avut de ales și a ieșit în decor. Astfel, MTS Motorsport a făcut ”dubla”, iar Ionuț Mistode a terminat pe ultima treaptă a podiumului. Vlad Neaga a reușit să țină motocicleta pe roți, a revenit pe circuit și a trecut al cincilea linia de sosire.

Rezultatele din etapa a doua îl propulsează pe Cătălin Cazacu în fruntea clasamentului general cu 37 de puncte, două mai multe decât Vlad Neaga și 12 peste Cătălin Marin și Ionuț Mistode.

Plamen, stăpân pe sensul antiorar

În pofida faptului că a concurat în premieră pe sensul antiorar MotorPark România, Plamen Petrov a reușit să ”aresteze” prima poziție și în cursa de duminică. Startul excelent al bulgarului a fost dublat de un ritm care a părut, pe alocuri, inaccesibil lui Florin Bîrlădeanu, principalul său adversar din acest sezon în lupta pentru titlul clasei S 600. O cursă exactă, fără un istoric spectaculos, care a lăsat în urmă un învingător clar și trei nume cu care fanii OMV MaxxMotion MotoRC se vor întâlni des pe podiumurile din acest sezon: Plamen Petrov, Florin Bîrlădeanu și Robertino Dumitru. Pilotul Hela Motorsport a acumulat 71 de puncte după primele două etape, Bîrlădeanu are o ”zestre” de 61 de puncte, iar Dumitru rămâne aproape cu 45 de puncte.

Răspunsul lui Răzvan

Căzătura din cursa de duminică a primei etape nu i-a zdruncinat prea tare moralul lui Răzvan Teodorescu. După un loc doi muncit în cursa Q, Teodorescu a profitat de oprirea cursei de duminică cu steag roșu în urma căzăturii lui Matei Florea și, cu un restart excelent, a pus în scenă ceea ce fanii au urmărit în repetate rânduri în sezonul trecut. Pilotul Racing Academy a evadat imediat după start, a impus un ritm foarte bun și, la o distanță confortabilă de Eric Stanciu, și-a asigurat prima poziție la final. Podiumul a fost completat de Alex Lupu, pilotul Romlab Racing Team care încheie grupul de patru sportivi ce formează plutonul de la vârf: Stanciu, Teodorescu, Florea și Lupu.

Eric Stanciu rămâne liderul clasamentului general cu 64 de puncte după primele patru curse și este urmat de Răzvan Teodorescu cu 46, Alex Lupu cu 44 și Matei Florea cu 36 de puncte.

Etapa a treia OMV MaxxMotion MotoRC va avea loc în weekendul 3-5 iunie în Grecia, pe circuitul de la Serres.