Bătălia Neaga-Georgiev a început. Avantaj, Vlad

Cele mai puternice motociclete, cei mai rapizi piloți, cele mai spectaculoase dueluri și cele mai mari pretenții din partea fanilor OMV MaxxMotion MotoRC. Prima cursă Q din istoria clasei S 1000 i-a adus în prim plan, cu un duel incitant, pe Vlad Neaga și pe Milen Georgiev, exact piloții care au dus sezonul trecut lupta pentru titlu până în ultima etapă.

Plecat din pole position după ce a fost constant cel mai rapid om al antrenamentelor, Vlad Neaga a fost incomodat la start de o plecare rapidă și ușor instabilă a lui Milen Georgiev. Bulgarul s-a instalat la conducere cu Neaga pe urmele lui, iar tatonarea a durat până spre finalul cursei de 8 tururi, atunci când Vlad a reușit să depășească și să își mențină un avans confortabil pentru primele 12 puncte ale sezonului. Cătălin Cazacu a confirmat și el forma bună arătată în acest weekend și, cu o prestație exactă, a reușit să ”aresteze” poziția a treia, una care nu i-a fost amenințată în mod real în niciun moment al cursei.

Punctele acordate în cursa Q:

  1. Vlad Neaga – 12 puncte
  2. Milen Georgiev – 9 puncte
  3. Cătălin Cazacu – 7 puncte
  4. George Cațan – 6 puncte
  5. Bogdan Vrăjitoru – 5 puncte
  6. Radu Ene – 4 puncte
  7. Ionuț Mistode – 3 puncte
  8. Cătălin Marin – 2 puncte
  9. Bogdan Ungheanu – 1 punct

Clasat pe poziția a zecea în cursa Q a clasei S 1000, Manfred Spendier va pleca duminică din pole position în cursa principală, într-o primă linie completată de Bogdan Ungheanu și de Cătălin Marin. Vlad Neaga va pleca de pe poziția a zecea, astfel că liderul actual al clasamentului va avea o misiune dificilă.